Politika bezbednosti hrane

Pikolina, svojim proizvodima od pilećeg mesa teži da bude prepoznata po visokom kvalitetu i bezbednosti poluproizvoda i polupripremljenih jela od pilećeg mesa.

PIKOLINA je opredeljena u ispunjavaju zahteva korisnika / kupaca i da se stalno poboljšava efektivnost FSMS sistema, u skladu sa zahtevima standrda ISO 22000:2018, zakonskom nacionalnom regulativom i međunarodnim standardima i uputstvima.

Svi zaposleni su odgovorni za kvalitet procesa / poslova koje obavljaju, prihvatajući stalna poboljšanja i preventivna delovanja, kao prepoznatljiv stil rada PIKOLINE.

Osnove politike kvaliteta i bezbednosti proizvoda su:

  • Zadovoljni kupci proizvodima PIKOLINE: poluproizvoda i polupripremljenih jela od pilećeg mesa
  • Efektivan i efikasan sistem FSMS sistema, prema zahtevima ISO 22000:2018 i Codex Alimentarius-a i konkretnim ciljevima kvaliteta (sa stalnim poboljšavanjima),    
  • Stalno održavanje propisanog sistema bezbednosti proizvoda
  • Isporuka zahtevanog i očekivanog kvaliteta proizvoda, što omogućava povećanje plasmana i konkurentnosti PIKOLINE.
  • Efikasno korišćenje resursa i poboljšanje stanja životne sredine i sprečavanje njenog zagađenja
  • Stalna obuka rukovodstva i zaposlenih

Osposobljenost i motivacija za timski rad, u kome se ceni i koristi iskustvo i veština svakog zaposlenog, je garancija da će se održavati i unapređivati kvalitet procesa i bezbednost proizvoda u cilju zadovoljenja naših korisnika / kupaca.

Dobra proizvodna i higijenska praksa je osnova za praktikovanje samokontrole u obavljanju svih poslova, poštujući HACCP koncept.

PIKOLINA je obezbedila da svim zaposlenima ova politika bude dostupna i objašnjena. Politika bezbednosti hrane i FSMS se preispituje minimum jedanput godišnje, da bi se utvrdila efektivnost sistema menadžmenta bezbednošću hrane.